Protecția personală la locul de muncă

mai 13, 2020

1. Nu mâncați, nu consumați alcool și nu fumați în timpul desfășurării activitatilor de curățenie

Acest lucru poate duce la ingerarea sau inhalarea produselor de curățenie. Nu contează cât de inofensive par, soluțiile de curățenie nu trebuie să ajungă sub nicio formă în corpul uman.

2. Nu așezați produse alimentare pe căruciorul de lucru / cu produse de curățenie

Băuturile, dulciurile, produsele alimentare pot fi adesea amestecate sau atinse cu soluțiile și produsele de curățenie, de accea acestea nu se așează niciodată pe căruciorul cu produse de curățenie.

3. Părul și bijuteriile

Înaintea începerii desfășurării activităților de curățenie este recomandată prinderea părului lung într-o coadă sau coc și îndepărtarea bijuteriilor (cercei lungi, ceasuri, inele). Acest lucru este mult mai practic pentru personal, igienic și arată mult mai bine pentru clienți si potențiali clienți.

4. Protejarea pielii și îngrijirea ei

Produsele pentru îngrijirea și protecția pielii trebuie să fie utilizate în mod regulat și corect. Este recomandată utilizarea unei creme hidratante de mâini înainte de a pune mănusile. Acest lucru ajută la regenerarea pielii uscate și deteriorate după terminarea lucrului.

5. Utilizarea mănușilor de cauciuc

Întodeauna utilizați mănuși de cauciuc cât mai groase posibil.

6. Ridicați-vă mănușile

Întoarceți capetele mănușilor astefel încât apa care curge în jos să poata fi prinsă sub îndoitură. Acest lucru păstrează mâinile și hainele de lucru uscate.

7. Manuși curate

Spălați cu apă și săpun suprafața mănușilor.

8. Îndepărtați mănușile

Îndepărtați mănușile curate pe dos.

9. Curățați în interior

Spălați bine interiorul mănușilor și mâinile cu apă și săpun înainte de clătirea cu apă curată. Un dezinfectant de mâini poate de asemenea sa fie utilizat.

10. Dezinfecția mâinilor la final

Curățați temeinic mâinile și dezinfectați la la finalul curățeniei.